In de zomertijd liggen veel kerkelijke activiteiten stil. Dus blijft er – in theorie althans – tijd over voor taken die anders blijven liggen. Toch valt het in de praktijk nog wel eens tegen. Het is warm, en bovendien heb je misschien wel zo veel tijd dat je tijd vermorst. Hoe vind je focus?

Een manier onder vele is de zogenaamde Pomodoro-techniek. Je kunt er een gratis boek over downloaden via deze link, maar pas op voor de tijd die dat weer kost. De gedachte is: werk 25 minuten ongestoord (dus alle stoorzenders uitzetten), neem daarna vijf minuten pauze, en herhaal de cyclus. Uiteraard is het nodig om per cyclus heldere en haalbare doelen te stellen.

Ik moet er niet aan denken om altijd volgens de Pomodoro-techniek te werken, maar wanneer de concentratie dreigt weg te zakken, kan dit een goede methode zijn.

Waarom heet het ‘Pomodoro’ (tomaat)? De keukenwekker waarmee deze techniek begon, had de vorm van zo’n tomaat. Je kunt natuurlijk nog steeds een keukenwekker gebruiken, maar het onvolprezen Eggtimer heeft ook een aparte online-pomodorostand.

Advertenties